به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از یزد، خانم فاطمه سادات رضوانی از مبلغان و کتابخوانان فعال مدرسه علمیه حضرت خدیجه (سلاماللهعلیها) بهاباد، در نشست پژوهشی با موضوع «الگوی زن اسلامی، آگاه سازی و تبیین هویت اسلامی زن مسلمان برمبنای الگوی اسلامی» در جمع طلاب این مدرسه علمیه گفت: اسلام مقام زن را در دو حیطه همسری و مادری بسیار مورد توجه قرار داده و از این دو جهت برای زنان جایگاه و منزلت ویژهای ترسیم کرده است، بدین صورت که در نگاه اسلام، خانواده دارای منزلت و قداست خاصی است و از آنجا که زن مدیر خانواده به شمار میرود، بیشترین نقش را در این زمینه به خود اختصاص داده و با توجه به مقام آرامش دهی زن باید توجه داشت که زنان بالاترین نقش را در حفظ کیان خانواده بر عهده دارند و در حقیقت آرامش و امنیت روانی که زن میتواند در خانه به همسر خود بدهد بیبدیل بوده و قرآن هم بر این نکته تاکید میکند.
وی با اشاره به اینکه زنان عهدهدار نقش تربیتی جامعه بوده و این زنان هستند که مسئولیت مهم تربیت افراد جامعه را بر دوش دارند بیان کرد: انسانها در خانواده تربیت و سپس وارد اجتماع میشوند و زن به عنوان مدیر خانه و در جایگاه مادر که بیشترین حضور را در خانه دارد، میتواند بالاترین نقش را در این زمینه ایفاء نماید، از اینرو زن مهمترین مسئولیت را در خانواده دارد و بی شک نقشی اساسی در تربیت فرزندان به عنوان افراد اجتماع خواهد داشت.
خانم رضوانی با اشاره به آیه ۳۱ اسراء و ۸ و ۹ تکویر بیان داشت: قرآن کریم نسبت به جایگاه دختران و زنان توجه داشته و همواره رفتار ظالمانه و ستمگرانه و تحقیرآمیز علیه آنان را که در بسیاری از فرهنگ ها از جمله عرب جاهلی رایج بوده است، مورد نکوهش قرار داده است، قرآن در آیات و شیوه های بیانی مختلف، نگاه فرودستانه به دختران و زنان را نکوهش کرده و چنان نگرهای را با ارزشهای انسانی و باورهای توحیدی ناسازگار دانسته است.
وی افزود: علاوه بر موارد ذکر شده در زمینه جایگاه والای زنان از نگاه اسلام، نام یکی از سورههای قرآن مجید به نام نساء (زنان) اختصاص یافته است و در آیات این سوره بحثهای زیادی درباره زنان وجود دارد و در سوره نور و سایر سُور قرآنی مباحث مختلف زنان مورد توجه و عنایت قرار گرفته است.
خانم رضوانی با بیان اینکه مادر از هر جهت مقام ارجمند و والایی در همهی ادیان دارد تصریح کرد: همگان با دید احترام به مادر مینگرند و به عظمت و بزرگی از وی یاد میکنند و هر دین و آیینی که در طول تاریخ آمده به این مسئله توجه کرده و مردم را به خدمت به مادر فراخوانده است، همانگونه که دین نسبت به سایر پدیده های عالم اظهار نظر میکند، جهان را آنگونه که هست به ما مینمایاند و ارزشها را معرفی و در مورد آنها ارزشگذاری و داوری مینماید؛ درباره مادر و مقام و جایگاه او نیز ساکت نبوده، بلکه عنوان مادری را جایگاه بس والا و ارزشمند دانسته، مقام وی را گرامی میدارد.
وی با بیان اینکه ادیان مختلف با همه اختلافاتی که دارند در این زمینه اتفاق نظر داشته گفت: همه با دید احترام به مادر مینگرند و مقام مادر را از مقام هر کس دیگر برتر و بالاتر میدانند.
مبلغ دینی با اظهار نگرانی از وضعیت موجود گفت: دشمن در شعار زن، زندگی، آزادی به دنبال نقطه مقابل مادر بودن است؛ زیرا زن را به راحت طلبی دعوت می کنند و رنج مادر بودن را برنمیتابند؛ ولی زن از نگاه اسلام کسی است که دختر خانه، همسر وفادار و مادر فداکار باشد.
وی اظهار داشت: باید توجه داشت که برای پیشگیری و مقابله با این گونه آسیبها باید به بحث تقویت نهاد خانواده که پیش نیاز تحکیم و سلامت جامعه است عنایت بیشتری داشت که در اینجا نیز زنان به عنوان اصلی ترین رکن خانواده و جامعه نقش مهمی بر دوش دارند، از اینرو هر چه در مسیر آگاهی بخش و الگودهی صحیح به زن تلاش شود به نوعی تلاش در سالم سازی جامعه است.
وی از خانواده و جمعیت به عنوان دو مقوله مهم که امروزه دشمنان هدف قرار داده اند نام برد و افزود: اینکه اوضاع اقتصادی خراب و تربیت فرزند در این زمانه مشکل است تنها القائات دشمنان برای نیل به اهدافشان است.
خانم رضوانی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب ( مد ظله العالی) نزدیک دو دهه است مدام در بیاناتشان خطاب به مردم و مسؤولان نگرانی شدیدشان از کاهش رشد جمعیت ایران را طرح کرده و مطالبه تغییر سیاستهای جمعیتی و کمک به رشد جمعیت کشور را بیان میکنند.
وی با تاکید بر اینکه دولت و مردم باید برای تحکیم بنیان خانواده بیشتر همت کنند تا به یک جمعیت پایدار، استوار و آینده ساز دست یابیم، تصریح کرد: دشمنان نقشه کاهش جمعیت جوان را در کشورمان عملیاتی و اجرا کرده و شعار غلط فرزند کمتر زندگی بهتر را برای همه نهادینه و ما را از یاد و رزاق بودن خدا غافل کردند، امروز یکی از عوامل اصلی افسردگی جامعه، فرزند کمتر داشتن است و بیشتر خانوادهها دچار این مشکل هستند.
خانم رضوانی در پایان بیان داشت: همه مردم و دولت باید تلاش کنند که این فرهنگ غلط از جامعه برچیده شده و برای تحکیم بنیان خانواده تلاش شود و همه وظایفشان را به نحوه احسن انجام و در راستای گام دوم انقلاب تلاش کنند تا به یک جمعیت پایدار و استوار و سرمایه مهم کشورمان دست یابیم.